keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Ei me ollakkaan aivan toivottomia tapauksia!

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20110363049

Oli mielenkiintoista lukea Kauppalehden sivuilla ilmestyneestä artikkelista nykysuomalaisista matkailutoiveista. Sveitsiläinen matkailukonserni Kuon oli teettänyt  matkailuun liittyvän kyselyn 12 maahan ja yksi näistä maista jossa kysely toteutettiin oli Suomi. Kyselyyn vastasi noin 1000 henkilöä ikähaarukasta 25-65-vuotiaat.

Tuloksien mukaan suomalaiset toivovat matkoiltaan uusia kokemuksia, varsinkin uusiia makuja ja kulttuurielämyksiä. Nuoremmat ovat, kuten arvatakkin saattaa, enemmän seikkailunhaluisia kun taas vanhempi väestö painottaa matkoillaan enemmän kulttuuria ja kulinarismia. Kyselyn perusteella arvioidaan myös että ekoturismi ja kestävä matkailu ovat tulevaisuudessa näkyvämpiä ilmiöitä. Muita nousussa olevia matkailun trendejä vastanneiden mukaan olivat:  uusien paikkojen kokeminen, sosiaalinen vastuu ja luksus.

Kaiken kaikkiaan on minusta hienoa kuulla että suomalainen turisti on sekä kiinnostunut muista kulttuureista ja sen osa-alueista että ottanut huomioon kestävän kehityksen ja sosiaalisen vastuun matkailussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti